2024.03.29. - Auguszta

Fogoly kelkáposztában

Egy szép fej kelkáposztát gyenge sós vízben puhára fõzünk. Szitára tesszük, levét jól lecsurgatjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ezalatt a megtisztított és kibelezett foglyot megmossuk, besózzuk és forró zsírban 1 fej hagymával puhára pároljuk.

Egy kizsírozott tûzálló tálat a szétszedett kelkáposztával kibélelünk.

A sült foglyokat hosszában kettévágjuk és ráfektetjük a kelre, majd betakarjuk a többi kel-levéllel.

Leöntjük sûrû tejföllel, ráöntjük a pecsenyezsírt, amelyben a foglyokat pároltuk és forró sütõben szép pirosra megsütjük.

Szalmaburgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!