2024.03.29. - Auguszta

Gyömbéres rúd

Elkészítés:

1. A mézet, a cukrot, a vajat/margarint, a tejet összekeverjük egy lábosban, felmelegítjük, amíg a zsiradék elolvad, és hagyjuk kihûlni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

2. A lisztet összekeverjük a sütõporral, a gyömbérrel, a fahéjjal, a kardamommal, a korianderrel, és a mézes masszába dolgozzuk. A kandiscukrot apróra vagdaljuk, és szintén a masszába keverjük. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hûtõbe.

3. A sütõt 180 fokra (gázsütõ 2. fokozat) elõmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütõpapírral. A tésztát két réteg fólia között kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és 8 cm hosszú, 2 cm széles csíkokra vágjuk. A tepsire rakosgatjuk, és a sütõben kb. 12 percig sütjük. Hagyjuk kihûlni.

4. A tortabevonó csokoládét a csomagon olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, és kidíszítjük vele a rudakat. Hagyjuk megszáradni.

Hozzávalók: kb. 40 darabhoz: 10 dkg méz, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj/margarin, 3 evõkanál tej, 27,5 dkg liszt, fél csomag sütõpor, 1 evõkanál õrölt gyömbérpor, fél-fél teáskanál õrölt fahéj, kardamom, koriander, 7,5 dkg barna kandiscukor, 2,5 dkg étcsokoládé tortabevonó.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!