Ugyanis az Egyesült Államokban a só fogyasztása olyan népszerû ételekhez kötõdik, mint a péksütemények, felvágottak, pácolt húsok, pizza, baromfi, levesek, szendvicsek sajt, tészta és a snack-félék, vagyis a perec és a chips. A tanulmány, amely közel hétezer résztvevõvel készült, megállapította, hogy bár a kenyér adagonként nem tartalmaz túl sok sót.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kormány étrendi útmutatójában ugyanis 2300 milligrammban maximalizálja egy egészséges felnõtt napi só szükségletét és 1500-ban a magas vérnyomással és szívbetegségekkel élõkét.
A fogyasztók többsége azonban nincs tisztában azzal, hogy a kelleténél több sót visz be szervezetébe. Becslések szerint, ha az élelmiszerekben lévõ só tartalmát 25 százalékkal csökkentenék, az évente több tízezer ember életét mentené meg.
OrientPress Hírügynökség