A méz könnyen emészthetõ, ugyanakkor magas tápértékkel rendelkezõ készítmény. Közel 190 tápanyagot tartalmaz, amelyek azonnali energiával látják el a szervezetünket. Sokkal több, mint édesség vagy édesítõszer.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Nyomelemekben - kalcium, magnézium, jód, vas, réz, cink, kobalt, nátrium, foszfor, mangán, kén - és vitaminokban - A, B1, B2, B3, B6, C, E, folsav és biotin - gazdag készítmény. A mézben különbözõ fehérjék, növényi festékanyagok, aromaanyagok és szõlõcukor találhatók.
Jótékony hatással van az emésztésre, segíti a máj méregtelenítõ munkáját, enyhíti a légúti betegségek tüneteit, felgyorsítja a fertõzések lefolyását. Epe- és hasnyálmirigy megbetegedéseknél is sikerrel alkalmazható. Kitûnõ baktériumölõ hatású. Sebek, gyulladások gyógyítására már az ókori egyiptomiak is felhasználták a mézet. Néhány mézfajta eredményesen csökkentheti a depressziót is.
A méz rendszeres fogyasztása elõsegíti a vérképzõdést, gyarapítja az immunrendszer vérképzõ sejtjeit. Belsõleg 1 - 3 evõkanál pótolja a cukrot, nyugtat. Külsõleg jó sebelzárást biztosít.
Gyógyhatása csak a jól kezelt méznek van, amely természetes eredetû, nem melegített, nem manipulált. Baktériumölõ hatását enzimei, magas káliumtartalma és aromaanyagai biztosítják.
Akácméz: jó köhögés csillapítására és gyomorsavtúltengésre.
Facéliaméz: halványbarna, kissé opálos színû, kellemes zamatú méz. Könnyen emészthetõ, ezért a gyengébb gyomrúaknak is ajánlott.
Repceméz: kevéssé savas, gyorsan kristályosodó, krém színû méz. Gyomorsav-túltengésnél hatásos.