2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Édes, mint a méz

Édes, mint a méz
A mézet a méh a virágok nektárjából gyûjti össze a saját szervezetében átalakítva. A virágok nektárja gyorsan romló híg cukoroldat, melyet a méhek felszívnak, s a szájukban lévõ garatmirigy váladékát keverik hozzá, és mézgyomrukban gyûjtik.

A méz könnyen emészthetõ, ugyanakkor magas tápértékkel rendelkezõ készítmény. Közel 190 tápanyagot tartalmaz, amelyek azonnali energiával látják el a szervezetünket. Sokkal több, mint édesség vagy édesítõszer.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mézben számos enzim található, melyek nélkülözhetetlenek az immunrendszer akadálytalan munkájához. Ezek az enzimek olyan anyagok, amelyek a szervezetünkben zajló anyagcsere-folyamatokat szabályozzák. Lerövidítik a gyógyulási idõt, javítják a vérkeringést és felgyorsítják a véralvadást.

Nyomelemekben - kalcium, magnézium, jód, vas, réz, cink, kobalt, nátrium, foszfor, mangán, kén - és vitaminokban - A, B1, B2, B3, B6, C, E, folsav és biotin - gazdag készítmény. A mézben különbözõ fehérjék, növényi festékanyagok, aromaanyagok és szõlõcukor találhatók.

Jótékony hatással van az emésztésre, segíti a máj méregtelenítõ munkáját, enyhíti a légúti betegségek tüneteit, felgyorsítja a fertõzések lefolyását. Epe- és hasnyálmirigy megbetegedéseknél is sikerrel alkalmazható. Kitûnõ baktériumölõ hatású. Sebek, gyulladások gyógyítására már az ókori egyiptomiak is felhasználták a mézet. Néhány mézfajta eredményesen csökkentheti a depressziót is.

A méz rendszeres fogyasztása elõsegíti a vérképzõdést, gyarapítja az immunrendszer vérképzõ sejtjeit. Belsõleg 1 - 3 evõkanál pótolja a cukrot, nyugtat. Külsõleg jó sebelzárást biztosít.

Gyógyhatása csak a jól kezelt méznek van, amely természetes eredetû, nem melegített, nem manipulált. Baktériumölõ hatását enzimei, magas káliumtartalma és aromaanyagai biztosítják.

Akácméz: jó köhögés csillapítására és gyomorsavtúltengésre.

Facéliaméz: halványbarna, kissé opálos színû, kellemes zamatú méz. Könnyen emészthetõ, ezért a gyengébb gyomrúaknak is ajánlott.

Repceméz: kevéssé savas, gyorsan kristályosodó, krém színû méz. Gyomorsav-túltengésnél hatásos.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!