2024.04.18. - Andrea, Ilma

Sikeres volt a borszerda

Sikeres volt a borszerda
A szerdai akcióban csaknem 200 étterem adta féláron a kiváló magyar borokat, ezzel csinálva kedvet az étterembe járáshoz a világbajnokság szünnapján. Idén még három Borszerda lesz, a szervezõk azt remélik, hogy augusztus 25-én még több étterem csatlakozik a mozgalomhoz.

A szokásosnál nagyobb forgalomról számoltak be a tegnapi Borszerda után az akcióhoz csatlakozó éttermek. „Kifejezetten jól sikerült a tegnapi este – nyilatkozta Niklai Ákos, a Kárpátia étterem tulajdonosa.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Niklai szerint nem elsõsorban az a fontos, hogy mindenütt egybõl megtérüljön az éttermek számára a Borszerdázás, de hosszabb távon gondolkodva biztosan megéri csatlakozni a rendezvénysorozathoz, mert érdemes az embereket az étterembe csábítani. „Nagy szükség van a boros és a vendéglõs szakma összefogására, és ez az akció különösen jót tesz az együttmûködésnek, remélem legközelebb még több étterem és fõleg több borkereskedés csatlakozik az akcióhoz, hiszen kedvezõbb bor árakkal még több vendégünk lenne – mondta Niklai.

„Kitûnõen sikerült a menü, telt házunk volt tegnap, este nem is tudtunk mindenkit leültetni, mert még Ausztriából is jöttek át vendégek” – nyilatkozta Bausz Gyula, a Borszerda menüversenyét ebéd és vacsora kategóriában is megnyerõ soproni Vadászkürt étterem tulajdonosa. Hasonlóan jó tapasztalatokról számoltak be a második, illetve harmadik helyet elérõ éttermek is. Juhász Tamás a harmadik helyezett Vörös Postakocsi tulajdonosa szerint a forgalom a várakozásoknak megfelelõen növekedett, bár elmaradt a tavalyitól, de ez szerinte a nehéz gazdasági helyzet következménye. „A menüverseny kifejezetten jót tett az ügynek, sok vendégünk csakis emiatt jött tegnap hozzánk” – mondta Juhász. Hudoba Tamás, a második helyet megszerzõ zsámbéki Nyárfás vendéglõ tulajdonosa is arról számolt be, hogy vendégei tudatosan a menüsor miatt érkeztek az étterembe.

„Én azt is nagy eredménynek tartom, ha mindenki eggyel jobb étterembe megy, mint máskor, mert alacsonyabb borárak mellett ezt már megengedheti magának” – nyilatkozta Oláh László, a mozgalmat finanszírozó Közösségi Bormarketing Alap igazgatója. Oláh elmondta, hogy idén még három Borszerda lesz, a legközelebbi augusztus utolsó hetében, akkor a könnyû fehér borok lesznek terítéken, ehhez kapcsolódó ételsorokat várnak majd a szervezõk az akkori menüversenyen. Szeptemberben a testesebb fehérek és a könnyedebb vörösek köré szervezõdik az akció, míg novemberben a karácsonyi borkínálat bemutatásának jut a fõszerep.

Élelmiszer Online

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!