2024.04.25. - Márk

Fura ételek a kínai éttermekben

Fura ételek a kínai éttermekben
A kínai büfék sláger-fogásait tesztelte a Kosár magazin csapata. Három olyan ételt választottak ki a kínálatból, amely minden kínai büfében megtalálható, és egyben népszerû fogásnak is számít. A pontozásnál az állományt, a színt, az ízeket és az illatot is figyelték.

Túlságosan olajosak az ételek - ez okozta a legnagyobb problémát a Kosár magazin csapatának, amikor népszerû kínai ételeket teszteltek a fõváros több kerületében. Fõleg a tavaszi tekercsnél, de nem egyszer a pirított tésztáknál is ezt tapasztalták.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ez utóbbinál egyébként az ízesítéstõl, így a szójaszósz mennyiségétõl függõen elég változatos volt az étel színe. Ráadásul olyan pirított tésztára is bukkantak az egyik kínai büfében, ami szokatlan módon vastag spagettibõl készült.

A szecsuáni csirke szerepelt a legjobban a Kosár magazin tesztjén, a csapat négy alkalommal is kiválónak találta ezt az ételt. Megfigyelték azt is, hogy ennél a fogásnál közeledtek a legjobban az ízek a magyar konyhához, esetenként már-már a lecsóra emlékeztetett a kínai finomság jellege. A leggyengébb eredményt a tavaszi tekercs hozta: egyrészt túlságosan olajos volt, másrészt több esetben is nyers maradt benne a zöldség, ráadásul leginkább káposztát rejtett a tekercs.

A Kosár magazin tesztje alapján a kínai büfék versenyét a fõváros budai oldala nyerte: a XI. és a XII. kerületben ették a legfinomabbakat. A legnagyobb meglepetést azonban egy belvárosi büfé okozta, ahol nyitáskor és ebédidõben is vásároltak szecsuáni csirkét: a csapat szerint a két étel között nagyon eltérõ volt a különbség nem csak ízben, még árban is.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!