Magyarországon egyre rafináltasbb fagylaltújdonságokat kínálnak, miközben külföldön ismét hódítanak a régi klasszikusok: a fantázianevek illetve a készítmények lassan már egyáltalán nem emlékeztetnek - sem nevükben, sem színükben - a hagyományos fagylaltokra. Sokan azért nem vásárolnak például Creme Brulée néven kínált, s gyakorlatilag karamellás ízû gombócot, mert egyrészt nem ismerik.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az egyik cukrászati magazin szerint a legdivatosabb újdonságok - amelyek lehet hogy csak jövõre törnek be a magyar piacra - a Leche Merengada, a Crema Italiana Premium, a Red Lion, a mascarponés gesztenye, a joghurtos bodza, a cukormentes wellness citrom, az almáspite, a narancsos variegato és a különféle cukormentes variegatók. Ez utóbbiak általában tejfélékbõl, zsírokból, proteinekbõl álló különféle alapkeverékek, rácsorgatott ízesítéssel vagy beleforgatott pasztákkal.
A cioccoaranciatto csokoládé, mogyoró és kandírozott narancskockák csábító keveréke. Az igazán értékes ízesítõ paszták szárított magvakból, párlatokból készülnek, a tojáslikõrös narancsos csokoládétól az ibolyáig és a ropogós kekszes fagyiig.
Mostanában népszerû egy újfajta alapkeverék, amely kifejezetten alkoholos fagylaltokhoz van kifejlesztve. Érdekessége, hogy az alkohol és a cukor egyidejû jelenléte ellenére kitûnõen kenhetõ, krémes az állaga.