2024.04.24. - György

Az almaecet

Az almaecet
Többek között 20 fontos ásványi anyagot és nyomelemeket tartalmaz, emellett tej, ecet, citromsavat, egy sor enzimet, aminosavat, és értékes ballasztanyagokat. A hosszú évtizedes, sõt részben évszázados tapasztalat bebizonyítja, hogy milyen pozitív hatással van az alma és az almaecet az emberi szervezetre.

Azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak, almaecetet vagy almát, egészségesebbek, frissebbek, bõrük rugalmas, feszes.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az almaecetben megtalálható létfontosságú ásványi anyagok és nyomelemek: kalcium, kálium, nátrium, kén, foszfor, klór, magnézium, szilícium, réz, vas, fluor. A fontos vitaminok: A,-B1,-B2,-B6,-C,-E,-P,- és béta-karotin provitamin.

Összetételében rejlik a titok. Éppen ezért kérdéses, hogy a mesterségesen elõállított vitaminkészítmények ugyanolyan hasznosak-e a szervezet számára, mint a gyümölcsökben, zöldségekben, vagy akár az almaecetben elõforduló vitaminok.

Kálium nélkül nem volna élet. Ha egy növény nem kap elég káliumot, megáll a növekedésben, elpusztul. Azoknál az embereknél, akik kevés káliumot visznek be a szervezetükbe, megrövidül a testsejtek életmûködése. Mivel az almaecet káliumban igen gazdag, meglepõen jó eredményt érhetünk el panaszaink esetén a rendszeres fogyasztással. Se kávéra és más serkentõkre nem lesz szükségünk a krónikus kimerültség esetén. Egyébként a bab, borsó, lencse, tengeri alga, mazsola, datolya, avokadó is sok káliumot tartalmaz. Kutatások bizonyítják, hogy a rendszeres almafogyasztás segít beállítani a vérnyomást. Ez a kálium víztelenítõ hatásának köszönhetõ, meg az almában található más hatóanyagoknak.

Az almaecet sokféle szempontból is hatásos az idõ elõtti öregedés ellen. Számos jel mutat arra is, hogy megelõzheti az érelmeszesedést.

Ezt egy tojáshéjteszttel kipróbálhatjuk. Tegyünk néhány tojáshéjat egy csavaros üvegbe, öntsünk rá annyi almaecetet, hogy ellepje, majd csavarjuk rá a tetejét. Néhány nap múlva meg fogjuk látni, hogy a tojáshéj teljesen eltûnik, csak a vékony, belsõ hártya marad meg. A mésztartalmú tojáshéjban lévõ kalcium feloldódik az almaecetben. Ebbõl arra lehet következtetni, hogy az ereinkben lerakódott mész is feloldódhat az ecet hatására.

D. C. Jarvis, az almaecet-terápia megteremtõje szerint minden esetre az ecetben található természetes savak és a kálium feloldják az esetleges kalcium-lerakódásokat.

Az almaecet és az alma, pektint is tartalmaz, amely a koleszterin ellen hatásos. A tapasztalatok szerint az almaecet fogyasztása javítja az emlékezõképességet, növeli a koncentrálóképességet, testünk meleg-érzetét, a kondíciót és minden olyan funkciót, ami a jó vérkeringéstõl függ.

Betegségek megelõzése, kezelése almaecettel, ami több mindenre jó, pl.: torokgyulladás, torokfájás, ínygyulladás, köhögés, vese és hólyaggyulladás, bélfertõzés, viszketõ aranyér, megfázás, fülgyulladás, bõrgyulladás, bõrszag, sérülések, lábgomba esetén.

Természetes módon szabályozza az emésztésünket. Aki rendszeresen fogyaszt almaecetet, többszörösen is irányítja az emésztést. Az ecet közvetlenül támadja meg a baktériumokat és más kórokozókat a belekben. Eltûnik a széklet szaga, elmúlik a puffadtság. Ez arra utal, hogy visszaesett a méreganyagok termelése a belekben, egészségesebbé vált a bélflóra. Emellett az ecet fogyasztása csökkenti az éhségérzetet is, serkenti továbbá az anyagcsere-folyamatokat és elõsegíti az emésztéshez szükséges enzimek termelését. Az almaecet tehát természetes, és mellékhatásoktól mentes szerként elõzi meg a belek túlterhelését.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!