Olja Martinic arra hívta fel a figyelmet, hogy a spenót "titkos fegyver" az osteoporosis (csontritkulás) ellen és csökkenti a koleszterin szintet. A spenót tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal: vassal, mangánnal és káliummal. Legegyszerûbb elkészítési módja, ha forrásban levõ vízbe dobjuk maximum öt percre, majd lecsepegtetés után kis olivaolajjal máris tálalható.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A borókabogyó a természet nagy ajándéka, mert tele van antioxidánssal (sejtregenerálóval), segít megelõzni a glaucomát, a szívbetegségeket, stimulálja az idõsödõ agy mûködését akár frissen, akár lekvárként fogyasztva. Télidõben a fagyasztott borókabogyóból fölengedés után mézzel és tejjel mixelve remek italt kapunk.
Az almáról az idõs emberek azt mondták, hogy egy alma naponta és elfelejthetjük a doktort! Többet ér egy zsíros ebéd után egy alma, amely csökkenti a koleszterint, mint egy pohár fehér bor. Egy hámozott alma citromlével, õrölt fahéjjal vagy összevágott mandulával a legjobb összeállítás a koleszterin csökkentésére.
A sütõtök megjelenése a hideg napok szimbóluma és színével maga a vitalitás. Szaftos húsával és magjaival erõsíti az immunrendszert, az idegeket, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, a prosztatabajok ellen fogyasztása kulcsfontosságú. Ez a tök elkészíthetõ lekvárnak, sütve, fõzve egyaránt finom, különösen levesnek élvezetes - ajánlja a táplálkozási szakértõ.