2024.04.20. - Tivadar

A fiatalító eper

A fiatalító eper
Az eper serkenti a vérkeringést, és fokozza a méregtelenítõ folyamatokat.

Bõséges C- és E-vitamin tartalmának köszönhetõen kitûnõ vértisztitó hatással bír.

Csökkenti a szívbetegségek, az agyér-elmeszesedés és a rák kialakulásának esélyét.

A benne található vegyületeknek kifejezetten fiatalító hatása van.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az eper bõrápoló hatása sem elhanyagolható. Kinyitnak a strandok, beindul a napozás szezonja, és az elsõ napérlelte gyümölcs máris megvéd annak káros hatásaitól.

A bõrbe bedörzsölve megszabadít az elhalt hámsejtektõl, hûsíti bõrét napozás után, véd az ultraibolya-sugárzástól.

Fogai fehéren csillognak majd, ha pépesített földieperrel dörszöli át hetente egyszer.
Jó partner a fogyókúrában is.

Egy kilogramm eperben 4 g fehérje, 113 g szõlõcukor, 8 g só és 7 g rostanyag van. Fogyasztása a jóllakottság érzetét kelti. Vértisztító hatása segít a salakanyagok és a felesleges zsír távozásában.

Az epret ne cukrozzuk! A cukor hizlal, elnyomja az eper egyedülálló zamatát, erjedésnek indul, ezzel fontos anyagok, vitaminok bomlását is felgyorsítja.

Sajnos az aprómagvas gyümölcsök, így az eper is, csalánkiütést idézhet elõ. Ez elsõsorban csecsemõknél tapasztalható. Aki nagyon ritkán fogyaszt friss epret, szintén bõrkiütést kaphat. Legtöbbször azonban, ez nem valódi allergiás reakció. A gyümölcsben lévõ speciális anyagok a sejtekben hasonló reakciót váltanak ki. Gyõzõdjön meg róla, hogy tényleg nem eper-allergiáról van szó, és fogyassza rendszeresen!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!