Az idei szereplést Petõ István, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke szerkesztõségünk tudósítójának kiemelkedõen jónak nevezte. A versenyzõk taroltak a különféle kategóriákban: összesen - a honvédségi és az üzemi konyhásokkal együtt - 33 érmet gyûjtöttek be.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az ezüstérmes menüsor:
Elõétel: balatoni fogasfilé, tökduettel, parajjal töltött, füstölt kecsegerolád retekhálóban, tormás pezsgõmártásban, spárgaszõnyegen, zöldcitromos vinegrettel, biosalátával.
Fõétel: báránygerincfilé, szárított ürüsonkakéregben, bárányredukcióval, sárgaborsótortával, fényezett bébizöldségekkel, káposztás bárányterrinnel, máj-, vese- és juhsajtkrokettel és sült céklazselével.
Desszert: szõlõparfé, ambrózianektár, jégbor és rozéhab egyvelege.
Regionális csapatok, katonai szakácsok ugyanúgy versenyeztek itt, mint a junior korosztály képviselõi. Magyarországot a nemzeti szakácsválogatott, a Budapesti Gazdasági Fõiskola regionális válogatottja, egyéni indulók és honvédségi szakácsok képviselték.
A felkészülés, az edzés legalább olyan komoly munka, mint a sportolóknál: a meleg, páradús, olykor csúszós padlójú konyhákban - még ha azok klimatizáltak is - órákat kell állva tölteni. Az edzéseket itt is, akárcsak a sportolóknál, tekintélyes szakemberek irányítják, köztük olyan konyhai Oscar-díjas, többszörös olimpiai bajnokok, mint Lukács István.