2024.03.29. - Auguszta

Táplálkozás és belsõ egyensúly

Táplálkozás és belsõ egyensúly
Hozd egyensúlyba szervezeted az évszaknak megfelelõ ételekkel és gyógynövényekkel! Télen válassz fûtõ-melegítõ ételeket, hogy a hideg és meleg, a jin és a jang egész évben egyensúlyban maradjon benned! A kínaiak különösen ügyelnek arra, hogy ételeik miként hatnak a jin és a jang egyensúlyára. A jin jelöli a sötétséget, a hideget, a passzivitást, a jang pedig a fényt, a meleget és az aktivitást. Hideg egészségügyi problémák esetén – mint a megfázás, a hasmenés – javasolt a melegítõ hatású ételek fogyasztása, míg a meleg bajok – gyulladások, láz – a hideg ennivalókkal kezelhetõk legjobban.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Meleg és hideg ételek

Hideg ételek: bambuszrügy, banán, rák, grapefruit, saláta, alga, görögdinnye

Hûvös ételek: paradicsom, alma, bab, körte, saláta, spenót

Semleges ételek: marhahús, kukorica, tojás, cékla, zeller, hántolt fehér rizs, burgonya,

Meleg ételek: barna cukor, meggy, csirkehús, bor, napraforgómag, dió

Forró ételek: gyömbér, fekete és zöld bors, piros és zöld paprika, szójababolaj

Ahogy az asztalunkra kerülõ ételeknek, úgy az egyes gyógynövényeknek is megvannak az egyensúlyra ható tulajdonságaik. A gyógynövényeket – ezen egyensúlyteremtõ hatásuk miatt - õsidõk óta alkalmazzák különféle betegségek kezelésére. A hagyományos kínai orvoslásban a gyógynövényeket elsõsorban az egyensúlytalan és diszharmonikus állapot helyreállítására használják, és a gyógyítás e formája a nyugati világban is egyre népszerûbbé válik.

WellnessCafe
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!