2024.04.16. - Csongor

Az egészséges ételek megszépítenek

Az egészséges ételek megszépítenek
Ha minden szükséges tápanyagot megad a szervezetének, nemcsak jól fogja magát érezni, hanem meg is szépül. A zöldség és s gyümölcs jó formába hozza. Például minden dinnyefajta sok folyadékot tartalmaz, tehát a forróságban frissít. A C-vitamin erõsíti az immunrendszert és a szöveteket. A cukordinnyében található karotenoidok védik a bõrt, a kálium pedig gondoskodik a felesleges víz távozásáról. Gyógyírt keres a ráncos bõrre? Az avokádo erre a célra a legmegfelelõbb: nedvességgel és zsírral látja el a bõrt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megsemmisíti a szabad gyököket. A C- és az E-vitamin, valamint a béta-karotin védi a bõrsejteket a szabad gyököktõl.

Narancs - új lendületet ad

Fizikai megterhelés, kimerültség, stressz és betegség esetén fogyasszon citruszféléket, mert folyadékkal, vitaminokkal és energiával látja el a szervezetet. A C-vitamin minden testfunkció elengedhetetlen katalizátora. Ráadásul a héj alatti fehér rétegben flavonoidok vannak, amelyek lassítják a sejtek öregedését.

Tofu - a bõrnek, hajnak, idegeknek

Ez a sovány, kalóriaszegény fehérjeforrás a hús teljes értékû, egészséges pótlására szolgál. A szójatejbõl készítik, semleges ízû. Sok fehérjét tartalmaz, amelyet a test a bõrképzõdésre, a haj, az izom és ideg védelmére használ.

Málna - a narancsbõr ellen

Ez az illatos és finom gyümölcs segít a narancsbõr tüneteinek enyhítésében. A benne lévõ A-vitamin javítja a bõr, a haj és a köröm állapotát. C-vitamint és ásványi anyagokat tartalmaz, amely vízhajtó, meggyorsítja a zsírégetést, feszessé teszi a szöveteket.

Édeskömény - a belsõ nyugalomért

Ezt az erõs ízû zöldséget nyersen és fõzve is lehet fogyasztani. A szó szoros értelmében kihajtja, kisöpri a salakanyagokat és a zsírtartalékot, megelõzi a narancsbõr kialakulását. A benne lévõ illóolajok serkentik a vese mûködését, vízhajtó és tisztítja a vért.

Brokkoli - az egészség zöldsége

Erõsíti a szervezet immunrendszerét és segít megõrizni az erõs idegeket. Kalciumot, B- és C-vitamint, valamint káliumot tartalmaz, segíti a súlycsökkenést.

Olíva - védi a bõrt és a szívet

Azok, akik rendszeresen fogyasztanak olívát és olívaolajat, ritkábban kapnak szívbetegséget, s bõrük is rugalmasabb. Létfontosságú zsírsavakkal látja el a szervezetet.

Dió - a friss gondolkodásért

Nem tud összpontosítani? Elsõsegélyt jelenthet a mogyoró. A bõr és haj szempontjából ez a legjobb. E-vitamint, cinket, magnéziumot tartalmaz, amely serkenti az agytevékenységet és fokozza a koncentráló képességet.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!