2024.04.20. - Tivadar

A legegészségesebb élelmiszerek

A legegészségesebb élelmiszerek
A legegészségesebb élelmiszerekEgy táplálkozástudományi szakértő összeállította a tíz legegészségesebb élelmiszert, melyek szervezetünk számára nélkülözhetetlenek. Tojás: Amilyen kicsi, olyan egészséges. A tyúktojás lecitint, koleszterint és alapvető zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, talán mindent, amire szervezetünknek szüksége van. Tej: Valóságos kalciumbomba, mely segít megvédeni csontozatunkat és elkerülni a csontritkulást, azonkívül van benne tejfehérje, tejzsír, tejcukor, víz, sok vitamin, ásványi anyag és nyomelem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Sovány marhahús

Jó hatással van a bélműködésre, véd a cukorbetegség kialakulása ellen és serkenti az ellenállóképességet. Nagy mennyiségben tartalmaz cinket és hisztidint, mely fontos szerepet játszik a szövetek növekedésében és újjáépítésében, valamint a központi idegrendszer működését is elősegíti.


Zöld- és fekete tea

Feketetea rendszeresen fogyasztásával, csökkenthető a fogszuvasodás kialakulása. Fluoridtartalma erősíti a fogzománcot és gátolja a káros savak kialakulását a szájban. A zöldtea rengeteg aminosavjának köszönhetően, erősíti az immunrendszert.

Sörélesztő

Rendkívül sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. A béta-glükán (természetes élesztő-alkotóelem) fitten tartja az immunrendszert. Hogyan? Aktiválja a makrofágokat, a testben található "falósejteket", melyek elpusztítják az ellenséges organizmusokat, vírusokat, baktériumokat, továbbá antitestek termelődésére ösztönzi a szervezetet a kórokozók ellen.

Spenót

Folsavat és vasat tartalmaz. Várandós, szoptató nőknek, vashiányosoknak ajánlott. A folsav a férfiak számára is fontos az egészséges hímivarsejt-termelésben.


Csipkebogyó

Hatóanyagai segítik a vérképzést, ellenállóvá tesznek a megfázással szemben, jó hatással vannak a vesére és fokozza a vizeletkiválasztást.

Szója

Egy most megjelent német táplálkozástudományi kötet szerzője szerint, egy adag szójabab annyi fehérjét tartalmaz, mint 150 gramm steak, és annyi esszenciális aminosavat, amennyire az emberi szervezetnek szüksége van, de azt előállítani nem tudja. A legtöbb szójababtermék gazdag rákellenes hatóanyagokban, véd a reuma és a cukorbetegség kialakulása ellen.

Tengeri Lazac

Omega-3 zsírsavja jó hatással van a szívre, az erekre, az agyműködésre és az anyagcserére egyaránt. Jódot tartalmaz, mely serkenti a pajzsmirigyműködést, D-vitamintartalma pedig hozzájárul az erős csontozathoz.


Brokkoli

A brokkolit sokan nevezik anti-rák zöldségnek. C, E vitaminjai, valamint 'A' provitaminja, felfegyverzi sejtjeinket a rákkeltő szabadgyökök támadása ellen. A "zöld csoda" rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, melyek erősítik az immunrendszert és védenek a csontritkulás ellen.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!