2024.03.29. - Auguszta

Egyre kevesebb káposztát eszünk, pedig számos jótékony hatással bír

Egyre kevesebb káposztát eszünk, pedig számos jótékony hatással bír
Egyre kevesebb káposztát eszünk, pedig számos jótékony hatással bírMindannyian tapasztalhatjuk, hogy egyre nagyobb hangsúly van az egészséges táplálkozáson. Ami régen teljesen természetes volt, az úgy tűnik ma már csak erőteljes tudatosítással lehet megőrizni. Ezért aztán olyan hétköznapi, régen alapvető zöldségfélékre kell felhívni a figyelmet, mint a káposzta, mely egyre kevésbé kap helyet az étrendünkben. A káposzta sem egy csoda elixír, de ez az egyszerű, könnyen beszerezhető zöldségféle számos jótékony hatással bír, melyektől kár lenne megfosztani szervezetünket.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A káposzta leginkább magas C vitamin tartalmáról ismert, ugyanakkor gazdag még A és B vitaminban is, továbbá fellelhető benne: kálium, vas, foszfor, kalcium és jód is. A savanyított káposzta a savanyításnak köszönhetően megőrzi magas vitamintartalmát, ezért önmagában, „nyersen” is érdemes fogyasztani, akár savanyúságként is tálalhatjuk.


További fontos tulajdonsága, hogy helyreállítja a bélflórát, mivel erjedéskor jótékony hatású, savtermelő baktériumok szaporodnak el benne. Jelentős béltisztító hatása miatt, nyersen fogyasztva alkalmas romlott ételtől kialakult gyomorrontás kezelésére, panaszok enyhítésére.

Egyébként mivel rendkívül kalóriaszegény fogyókúrázóknak is ajánlják, tisztítókúrák során is alkalmazhatjuk, a népgyógyászatban pedig a köszvény elleni kúra alapvető elemeként tartják számon.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!