2024.03.29. - Auguszta

Kiváló tápanyagforrás a karfiol

Kiváló tápanyagforrás a karfiol
Kiváló tápanyagforrás a karfiolHa valaki energiaszegény étrendet folytat, vagy cukorbeteg, jó barátja lesz a karfiol, hiszen alacsony az energiatartalma, elenyésző a szénhidrát-tartalma, de sok benne az ásványi só, az élelmi rost, kéntartalmú összetevői megvédik a szervezetet egyes betegségekkel szemben. A karfiolt fogyasztásának számos módja van. Népszerű húspótlóként, rántott vagy sült formában, de egytálételként, darált hússal keverve is: sokak kedvence a rakott karfiol. Nagyon finom a karfiolos leves, melyet hagyományos módon, de tejföllel ízesítve is készíthetünk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Lehet része salátáknak, ha előtte megfőzzük. Savanyúságként is fogyasztható.Nem sok ellenjavallata van, de ne fogyasszák azok, akik emésztőrendszeri megbetegedéssel küzdenek, mivel a karfiol magas rosttartalmú, ezért könnyen puffadást okoz.
A karfiol gyógyító hatása:

1. a karfiolban előforduló pantoténsav elősegíti a kortizol termelődését, ami a szervezetben kortizonná alakul át, ami gyulladáscsökkentő,
2. segíti a felesleges víz kiürülését,
3. vese- és hólyagbetegségeknél hasznos,
4. hatásos a fogyókúránál,
5. segíti a sejtek megújulását, növekedését,
6. fokozza a vérképzést,
7. erősíti az immunrendszert, véd a fertőzésektől,
8. csökkenti a vérnyomást,
9. karbantartja a tápcsatornát.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!