2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Ételek, amelyek még fogyasztanak is

Ételek, amelyek még fogyasztanak is
Ételek, amelyek még fogyasztanak isA titok abban az egyszerű tényben rejlik, hogy néhány rostban gazdag zöldség és gyümölcs igen alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, megemésztésük pedig több energiát követel, mint amennyit általuk nyerünk. Tehát ezekből, az ételekből nyugodtan fogyaszthatsz nagyobb mennyiségben, hiszen salaktalanítanak, nem hizlalnak, és kiváló zsírégető hírében állnak.Ezek a finomságok főként ilyenkor nyáron kerülnek reflektorfénybe, számtalan pozitív tulajdonságuk mellett, méregtelenítik a szervezetet, és sokáig fenntartják a jóllakottságot érzetét.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mi több, telis-tele vannak tápanyagokkal, ami azt jelenti, hogy még egészségünkre is jó hatással vannak.Persze nem lehet csak és kizárólag nullkalóriás ételeken élni, érdemes azonban havonta egyszer ezekkel, a zöldségekkel és gyümölcsökkel méregtelenítő kúrát tartani, melynek eredménye, hogy a szervezet számos tápanyagot szív magába, miközben távoznak belőle a méreganyagok.

Zeller:

A zeller szintén rengeteg vizet tartalmaz, egy szál mindössze 9 kalória, emellett pedig igazi tápanyag bajnok. Az ókor óta ismert emésztésjavító, erős vízhajtó tulajdonságának hála segít a feleslegtől megszabadulni. Egy csésze belőle kielégíti a napi ajánlott K és A-vitamin bevitelt
Spárga:

Egy fél csésze spárgából már izmos adag K, A, B-vitamin, és folsav mennyiséget szerezhetsz, megelőzi a puffadást, és a benne lévő aszparagin nevű anyagnak köszönhetően javítja a vérkeringést, lebontja a zsírt. Fontos, hogy ha spárgát vásárolsz, mindig inkább a zöld fajtát válaszd, mivel ebben nagyobb mennyiségben található meg a C-vitamin, mint fehér társában
Görögdinnye:

Ez a gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz egy bizonyos arginin nevű aminosavat, mely hatékonyan segíthet a fogyásban. Kutatások szerint, nem csak, hogy több zsírt égethetsz így el, de még az izomtömeget is növelheted. Természetesen a görögdinnyének elsődleges komponense szintén a víz, egészséges alternatíva, ha valamilyen finom desszertre vágysz nyáron!UborkaAz uborka mintegy 90%-a víz, így ha nem szereted nyáron a megfelelő folyadékmennyiséget sima vízzel pótolni, ez a finom zöldség is megteszi helyette. Magas víztartalma miatt sokáig fenntartja a telítettség érzetet a gyomorban, kiváló vízhajtó, nagyon kevés kalóriát tartalmaz, így annyit ehetsz belőle amennyit, csak akarsz. Kutatások szerint, a benne lévő kénnek és szilíciumnak köszönhetően segíti a vesék működését, és tisztítja a szervezetet.
Grapefruit:

Tanulmányok szerint, azok akiknek szervezetében magasabb a C-vitamin szint kisebb csípő és derékmérettel rendelkeznek, mint azok, akik kevésbé ügyelnek a vitamin bevitelre. Kutatók emellett azt találták, hogy a citrus gyümölcsökben, mint a grapefruitban található C-vitamin 25%-al jobban égeti a zsírt az edzések alatt.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!