2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Fiatalít, méregtelenít és tisztít a görögdinnye

Fiatalít, méregtelenít és tisztít a görögdinnye
Fiatalít, méregtelenít és tisztít a görögdinnyeA görögdinnye kiválóan oltja a szomjat, és javítja az általános erőnlétet is. Nincs is finomabb és hűsítőbb desszert, mint egy hűtött görögdinnye. A dinnye 90-95 százaléka víz, aminek köszönhetően sok jótékony hatással rendelkezik. Fiatalít, méregtelenít és tisztít, átmossa a beleket, a veséket, segíti a méreganyagok távozását. A dinnyében sok B6-vitamin, niacin, folsav, vas és mangán is található. Ezek az anyagok szükségesek a sejtlégzéshez, a növekedéshez, a haj szépségéhez, a vérképzéshez, az agy- és az idegsejtek működéséhez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Éppen magas vitamintartalma miatt a gyümölcs kúraszerű fogyasztása egyenlő egy fiatalító kúrával. Egyes kutatások szerint a dinnye alkalmas a daganatos betegségek megelőzésére is! Sőt a narancsbőr elleni hadjáratban is kiváló. Tíz deka görögdinnye 29 kalóriát tartalmaz, így kiválóan alkalmas fogyókúrázók számára is.
A görögdinnye bázikus hatású, ezért kiválóan semlegesíti azokat a savas hatású ételeket, amik a méreganyagok felhalmozódásához vezetnek. S ezeknek látható tünetei a narancsbőr, a pattanások, és az idő előtti öregedés.

Emellett magas káliumtartalma miatt vízhajtó hatású, ezért kiválóan tisztítja a vesét. A C-vitamin pedig a máj méregtelenítő funkcióit segíti. Mivel a dinnye majdnem teljes egészében víz, az egynapos kúrák olyan hatásosak lehetnek, mintha léböjt-kúrát tartanál.

A görögdinnye vágykeltő hatással is bír, ezt egyrészt a benne található mangánnak köszönheti. Ez az ásványi anyag amellett, hogy fontos enzimek aktiválója a csontképzésben és a véralvadás során, segíti a nemi hormonok termelődését is.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!