2024.04.20. - Tivadar

Megszámlálhatatlan gyógyhatással rendelkezik a vöröshagyma

Megszámlálhatatlan gyógyhatással rendelkezik a vöröshagyma
A hagyma közel 5000 éves múlttal rendelkezik. Mintegy 1250 fajtája ismert, melyek közül a legkedveltebb a póré-, vörös-, lila-, és a metélõhagyma.

A népi orvoslásban a különbözõ baktériumok ellenségeként tartják számon. Az évszázadok során sátáni-, de szent növénynek is tekintették. Jellegzetes illatát és csípõs ízét az allilszulfid nevû, magas kéntartalmú vegyület adja, aminek köztudottan fertõtlenítõ és baktériumölõ hatása van. Illóolajban, pektintben, C-, és B-vitaminban gazdag növény.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megszámlálhatatlan gyógyhatással rendelkezik: megszünteti az orrdugulást, nátha, köhögés és megfázásos betegségek esetén nélkülözhetetlen, gyomorerõsítõ, bélféregûzõ, étvágygerjesztõ, vércukor-szintcsökkentõ, vizelethajtó hatású. Frissen, kapszula vagy illóolajos változatban használhatjuk még szemölcsre, reumára és migrénre is. A népi gyógyászaton kívül, jótékony hatásait az orvostudomány is igazolta.

A tavasz közeledtével ajánlott egy kéthetes hagymakúrát tartani, mivel kiválóan méregteleníti a szervezetet, fogyasztásával hozzájárulunk a daganatos megbetegedések megelõzéséhez, regenerálja a szervezet endokrin rendszerének funkcióit, vértisztító hatásának köszönhetõen pedig szebbé varázsolja a bõrt.

Táplálkozás szakértõk nem gyõzik hangsúlyozni, hogy nagymértékben serkenti a vesemûködést, kitisztítja a szervezetbõl a salakanyagokat, antioxidánsokban gazdag, védi a szív- és érrendszert, étvágygerjesztõ, ráadásul az atherosclerosis, vagyis az érelmeszesedés legjellemzõbb formája ellen is hatásosnak bizonyult.

Az utóbbi évek kutatásai azt igazolták, hogy a vastagbéldaganat megelõzésben is rendkívül jótékony hatása van, mivel fokozza az emésztõnedvek termelését. Fogyasztásával azonban az epe-, és májbántalmakkal küszködõknek jobb óvatosan bánni, mivel esetükben emésztési rendellenséget vagy gyomorfájást okozhat. A hagymalé, kevés almaecettel és mézzel keverve az egyik leghatásosabb természetes gyógyszer a különféle bõrbántalmak ellen, pl. a fogamzásgátló használata következtében kialakult bõrfoltok esetén is csodákra képes.

Gyógyhatásait elsõsorban az illóolajában található fitoncidáknak köszönhetjük. Antibiotikumos kezelés helyett érdemes a hagyma természetes gyógyhatásait igénybe venni, ráadásul mellékhatásokkal sem rendelkezik!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!