2024.04.23. - Béla

Narancs diétával a kilók ellen

Narancs diétával a kilók ellen
A narancs egész évben kapható gyümölcs, ami tele van C vitaminnal. Kalóriatartalma meglehetõsen alacsony, ezért kiváló táplálék diétázók számára is. A narancs a C vitamin mellett tartalmaz még nagy mennyiségben karotint és flavonokat, ezáltal antioxidáns hatású. Nyugtató hatású az idegekre, így a stressz ellen is kiváló. Nobelitin tartalmának köszönhetõen csökkenti a vér sûrûségét, csomósodását. Jelentõs A-vitamint is tartalmaz, ami segíti a légzõszervek zavartalan mûködését. Továbbá a narancsban található ásványi anyagok pedig csökkentik a vérnyomást. Rendszeres fogyasztásával pedig mérsékli, majd megszünteti az emésztõrendszeri problémákat.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fõ alapanyagnak, a narancsnak köszönhetõen, rengeteg vitamin és ásványi anyag jut a szervezetünkbe. A magas C-vitamin tartalom következtében immunrendszerünk megerõsödik, ami a téli hónapokban különösen fontos. Nem csak megszünteti az emésztõrendszeri problémákat, de egyben méregteleníti szervezetünket. A bõséges gyümölcsfogyasztás pedig több kiló fogyást eredményez. Kiegyensúlyozottabb leszel a narancsdiéta után.

A narancsdiéta öt napig tart. Többször is megismételhetõ, de mindig hagyjunk pár nap pihenést szervezetünknek, mielõtt újra belefognánk. A narancsdiéta legfõbb szabálya, hogy minden étkezés során fogyasszunk valamilyen formában narancsot. Ezt napi háromszori étkezés alatt kell megvalósítani. Fontos, hogy mindig friss narancsot használjunk, ami akár lehet narancslé is, de csak 100%-os. Bár a narancsban sok a lé, mégis meg kell inni a napi 2 liter ajánlott mennyiségû folyadékot. Ez legyen narancslé, víz, vagy ásványvíz. A kávé és a tea még fogyasztható, de cukros üdítõitalokat, vagy alacsony gyümölcstartalmú üdítõitalokat ne fogyasszunk a narancsdiéta alatt, mert a méregtelenítést hátráltatják. A három étkezés alatt minél nagyobb számban forduljon elõ a narancs, de ettõl még nem kell hatalmas adagokat megennünk.

Reggelire a javasolt narancsfogyasztás a frissen facsart, vagy a boltban vásárolt 100%-os narancslé. Ez mellé semmi esetre se fogyasszunk sok tejet tartalmazó italt, vagy ételt. Inkább pirítóst, rozskenyeret érdemes mellé enni. Ebédre valamilyen fõtt ételt válasszunk, amiben szerepet kap a narancs is. Ha semmi ilyen étel nem jut eszünkbe, vagy nem otthon ebédelünk, akkor a kis adag ebéd mellé együnk meg egy narancsot. Vacsorára gyümölcssaláta javasolt, melynek szerves része a narancs. Fogyaszthatunk magában narancsot, vagy több téli gyümölccsel együtt is, mint pl.: alma, banán, mandarin. Fontos, hogy amennyiben este nagyobb mennyiségben ettünk meg magas gyümölcssav tartalmú ételeket, akkor gondoskodjunk megfelelõ savtalanításról.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!