2024.04.19. - Emma

Földközi-tengeri diétával a kilók ellen

Földközi-tengeri diétával a kilók ellen
Nemzetközi tanulmányok szerint a Földközi-tenger vidékének lakói - mindenek elõtt a Kréta szigetén élõk - számíthatnak a leghosszabb élettartamra.

Táplálkozási szakértõk összeállítottak egy egészséges, a Földközi-tenger mellékére jellemzõ élelmiszerekbõl álló diétát: zöldségek, hal és kevés hús, mindezek mellé olívaolaj, fokhagyma, kenyér és némi vörösbor. Ez az étrend nem pusztán védi a szívet és az ereket a zsírok lerakódásától (érelmeszesedés), hanem vonalainknak is jót tesz, szemben a zsíros ételekkel.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Sajt és édességek mértékkel fogyaszthatók. Sem a kalóriákat nem kell számolni, sem szigorú diétás étrendet nem szükséges tartani. A mediterrán receptek kifejezetten ízletesek és egyszerûen elkészíthetõk. A diéta további elõnye, hogy ha ön gyakran étkezik étteremben, akkor is könnyedén kivitelezhetõ, ma már sok olasz étterem van, és számos más étterem kínálatában is szerepelnek olaszos jellegû ételek.

A mediterrán diéta világszerte elismert mint a legegészségesebb táplálkozási formák egyike. Az, hogy a testsúlyt is képes-e szabályozni, a kiválasztott ételtõl és az olívaolaj mennyiségétõl függ.

A hozzávalókat természetesen a Földközi-tenger vidékére jellemzõ élelmiszerekbõl válogassa össze: kerüljön a tányérra saláta, zöldség és hal, de hús csak kevés, és közben figyeljen arra, hogy az elkészítés is zsírszegény legyen! Csak ezek után kezdhet el megszabadulni a fölösleges kilóktól a földközi-tengeri diétával.

Elõnyei:

- Egészség hosszú távon
- Nincs abszolút tiltás
- Egyszerû és minden napra megfelel
- Nem kell számolni a kalóriákat és az elfogyasztott zsír mennyiségét
- Könnyen megkedvelhetõ
- Élvezetes
- Étteremben étkezõk számára is megfelelõ

Hátrányai:

- Noha a legtöbb fogás viszonylag zsírszegény, aki elsõsorban a zsírban gazdag ételekbõl válogat, vagy túl sokat eszik, a mediterrán diétával akár még hízhat is.

- Ez a táplálkozási forma nem megfelelõ azoknak, akiknek szigorú diétás étrend betartására van szükségük.

Összegzésképp:

A mediterrán diéta ideális ínyencek számára. Szabadon válogathat a finom fogások közül.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!