Táplálkozási szakértõk összeállítottak egy egészséges, a Földközi-tenger mellékére jellemzõ élelmiszerekbõl álló diétát: zöldségek, hal és kevés hús, mindezek mellé olívaolaj, fokhagyma, kenyér és némi vörösbor. Ez az étrend nem pusztán védi a szívet és az ereket a zsírok lerakódásától (érelmeszesedés), hanem vonalainknak is jót tesz, szemben a zsíros ételekkel.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A mediterrán diéta világszerte elismert mint a legegészségesebb táplálkozási formák egyike. Az, hogy a testsúlyt is képes-e szabályozni, a kiválasztott ételtõl és az olívaolaj mennyiségétõl függ.
A hozzávalókat természetesen a Földközi-tenger vidékére jellemzõ élelmiszerekbõl válogassa össze: kerüljön a tányérra saláta, zöldség és hal, de hús csak kevés, és közben figyeljen arra, hogy az elkészítés is zsírszegény legyen! Csak ezek után kezdhet el megszabadulni a fölösleges kilóktól a földközi-tengeri diétával.
Elõnyei:
- Egészség hosszú távon
- Nincs abszolút tiltás
- Egyszerû és minden napra megfelel
- Nem kell számolni a kalóriákat és az elfogyasztott zsír mennyiségét
- Könnyen megkedvelhetõ
- Élvezetes
- Étteremben étkezõk számára is megfelelõ
Hátrányai:
- Noha a legtöbb fogás viszonylag zsírszegény, aki elsõsorban a zsírban gazdag ételekbõl válogat, vagy túl sokat eszik, a mediterrán diétával akár még hízhat is.
- Ez a táplálkozási forma nem megfelelõ azoknak, akiknek szigorú diétás étrend betartására van szükségük.
Összegzésképp:
A mediterrán diéta ideális ínyencek számára. Szabadon válogathat a finom fogások közül.