Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Hozzávalók: 25 dkg heringfilé 1 nagy fõtt cékla (kb 25 dkg) 1 szép alma (kb. 20 dkg) 2 savanyú uborka (kb. 15 dkg) 1 nagy fej hagyma 35-40 dkg fõtt krumpli 2 dl tejföl 1 csokor kapor 3 fõtt tojás 3 evõkanál fehérbor-ecet só, bors Elkészítése: A heringfilét felcsíkozzuk, a fõtt céklát, almát, uborkát, krumplit, tojást kockára vágjuk; a kaprot és a hagymát finomra metéljük. A kaprot belekeverjük a borsozott, borecettel ízesített tejfölbe. Az összes többi hozzávalót összekeverjük egy nagy tálba, és átkeverjük az ízesített tejföllel. Pár óra érlelés után fogyasztható. Önmagában is finom, de pirítósra kenve is kitûnõ.