2024.03.29. - Auguszta
bohócdoktor vizit szja 1%

Libamájjal töltött gombafejek

Libamájjal töltött gombafejek

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

Hozzávalók: 10 nagyobb gombafej, 1 citrom frissen facsart leve, 15 dkg libamáj, 10 dkg sertés- vagy csirkemáj, 1 evõkanál libazsír, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejszín, 1 tojás, 1 teáskanál konyak vagy Tokaji Aszú, babérlevél, majoránna, õrölt bors, só A panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa A májpüré elkészítése: Az elõzõleg tejbe áztatott libamájat és sertésmájat vékony szeletekre vágjuk, majd a zsiradékban pirított, karikákra vágott hagymához tesszük. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, majd fedõ alatt puhára pároljuk. Végezetül kevés liszttel megszórjuk, hozzáöntjük a tejszínt, és az egészet összeforraljuk. 1 felvert tojással sûrítjük, konyakkal vagy aszúval ízesítjük. A tölteléket áttörjük, és a gombák kalapjába töltjük. Az alaposan megmosott, tisztított gombafejek tönk részét eltávolítjuk, majd enyhén citromos-sós vízben megfõzzük. Amikor már kihûltek a gombafejek, papírtörlõvel felitatjuk róluk a felesleges folyadékot, majd két-két gomba közé májpürét töltünk. Jól összenyomjuk, és panírozzuk. Forró zsiradékban a gombák mindkét oldalát világosra sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!