Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Hozzávalók: 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 nagy sárgarépa 4 paradicsom 2-4 ek olaj 50 dkg darálthús (eredetileg bárányhús), de megteszi bármilyen is 1 doboz passzírozott paradicsom 1-2 tk szárított provence-i fûszerkeverék 50 dkg zöldbab 3 dkg vaj 3 dkg liszt 5 dl tej frissen reszelt szerecsendió 1/2tk cukor kb. 10 lasagnelap 20 dkg juhsajt só, bors Elkészítés: A kétféle hagymát és a sárgarépát apróra kockázzuk. 2 paradicsomot apró kockára a többit szeletekre. A darálthúst olajon megpirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon a kétféle hagymát megpároljuk, majd a felkockázott répával és paradicsommal együtt rövid ideig sütjük. Belevegyítjük a húst, a passzírozott paradicsomot meg a zöldfûszereket és kb. 5 perc alatt megpároljuk. Felhevített vajon a lisztet kb. 1 percig pirítjuk.Keverés mellett a tejjel felöntjük, és 5 percig fõzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval fûszerezzük. A darálthúst sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A besamelt, a lasagnelapokat, a darált húst és a babot tûzálló tálba rétegezzük. A paradicsomszeletekkel kirakjuk, és rámorzsoljuk a juhsajtot.Elõmelegített sütõben, 175 fokon kb. 45 percig sütjük. Oregánóval díszítjük.