Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Hozzávalók: 4 db tojás 15 dkg margarin 15 dkg porcukor 1 cs sütõpor 1/2 mk. szódabikarbóna 1/2 tk só 1 ek rum 25 dkg liszt 10 dkg kristálycukor 2 dl tej 5 dkg étkezési keményítõ 20 dkg fõzõcsokoládé Elkészítés: A tojásokat különválasztjuk. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük Majd kanalanként hozzákeverjük a puha vajat és a vaníliás cukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórjuk a kristálycukrot és tovább verjük. A lisztet a sütõporral, a szódabikarbónával és a sóval elkeverjük. Majd egymás után a tejet és a rumot hozzákeverjük. A tojáshabot óvatosan beledolgozzuk A tészta 2/3-át az alaposan kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük A maradékot összekeverjük 10 dkg olvasztott csokoládéval,a masszába keverjük és elosztjuk a tésztán. A csokoládémasszát egy villával a fehér masszába húzzuk. A elõmelegített sütõben a középsõ rácson 170 fokon, kb. 45-50 percig sütjük. Egy villával vagy hústûvel megszúrjuk. Ha nem ragad rajta semmi, akkor a sütemény készen van. Néhány percig állni hagyjuk, és kiborítjuk a formából. A maradék csokit is megolvasszuk és bekenjük vele a kuglófot.