2024.03.29. - Auguszta
bohócdoktor vizit szja 1%

Párizsi szelet

Párizsi szelet

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

Hozzvalók: 10 dkg cukor 1 db vaniliáscukor 2 tojássárgája 15 dkg csokoládé 1 cs. vaníliaízû pudingpor 5 dl tejszín 2 tojásfehérje 5 dkg margarin 1 evõkanál kakaó 15 dkg cukor 10 dkg liszt 1 cs. vaníliás cukor 2 tojássárgája fél cs. sütõpor 3 tojás Elkészítés: A 3 egész tojást, a 2 tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot egy edényben, forró víz fölött sûrûre keverjük. Miután kihûlt, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a felolvasztott margarint, és a 2 tojásfehérjébõl keményre felvert habot. Egy kisebb tepsit kivajazunk, megszórjuk kevés liszttel, és a masszát beleöntjük. Elõmelegített sütõben, lassú tûznél megsütjük. Mikor kihûlt, kiborítjuk a tepsibõl, kettévágjuk. A töltelékhez a tejszínt a tojássárgájával, a megreszelt csokoládéval, a cukorral és a pudingporral összevegyítjük. Mérsékelt tûzön, állandó keverés közben sûrû krémmé fõzzük, majd kihûtjük. Ezután a két tésztalap közé kenjük úgy, hogy a tetejére is maradjon.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!