Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Hozzávaló: 25 dkg cukor 150 ml víz 25 dkg margarin 40 dkg tejpor 10 dkg kókuszreszelék vékonyra szelt mandulaszemek,mogyoró a közepébe további kókuszreszelék a hempergetéshez. Elkészítés: A cukorból és a vízbõl sûrû szirupot fõzünk. Hagyjuk gyöngyözve forrni, majd húzzuk félre a tûzrõl, keverjük bele a margarint és a kókuszreszeléket. Alacsony hõfok felett keverjük tovább, amíg a margarin jól elkeveredik benne. Ekkor szórjuk bele a tejport, és keverjük csomómentesre. Zárjuk el a gázt, és tegyük félre hûlni. Amikor már kihûlt, tegyük be a hûtõszekrénybe dermedni. Egy-két óra után kis gömb alakúra formázzuk. Mindegyik közepébe szeletelt mandulát, vagy mogyorót nyomunk. Majd forgassuk meg kókuszreszelékben. Tálcán lefóliázva sokáig eláll, nem szárad ki!