2024.03.28. - Gedeon, Johanna
bohócdoktor vizit szja 1%

Bányász szelet

Bányász szelet

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

Hozzávalók: 8 szelet tarja 20 dkg bacon 2 db paradicsom 2 db zöldpaprika 2 db vöröshagyma 1 db gombaszelet (kis dodozos) mustár, só, frissen õrõlt bors. Elkészítés: A húst kiklopfoljuk, mindegyik szeletet félbevágjuk, sózzuk, és bekenjük mustárral. Pár órát hûtõben érleljük, de még jobb ha egy egész éjszakát. A paprikát, paradicsomot, hagymát felszeleteljük, és összeállítjuk a kis batyukat. Nyolc darab alufóliát vágunk, jó nagyot, hogy minden beleférjen a kis batyunkba, és még a tetejére is kerüljön a fóliából. A bacont félbevágjuk, nyolc fél darabot félreteszünk, a többit felkockázzuk. A fóliára elkezdjük rétegezni a kis tornyot, alulra kerül a hús egy kis borsot szórunk rá, szalonnakocka, hagyma, paprika, paradicsom, gomba, hús egy kis borssal megszórva, tetejére a félretett szalonna és alaposan becsomagoljuk, hogy a leve sütés közben ne tudjon kifolyni, a zöldségektõl finom zamatos lesz. Tepsibe tesszük, egy kis vizet öntünk alá és kb. 70-80 perc alatt 180 fokos sütõben megpároljuk, ha puha és szükség van rá kibontjuk a fóliából és megpirítjuk. Köretnek, sültkrumpit készítettem és arra ültettem rá a megsült bányász szeletet. Fiss paradicsommal tálaltam. Nagyon finom és laktató ebédünk lesz!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!