Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
2010. júl. 04. 09:47 | Válasz | #179 Lecsós csirkecomb Hozzávalók: 4-4 db alsó- felsõcomb 50 dkg paradicsom 30 dkg paprika 2 db nagyobb vöröshagyma 10 dkg húsos füstöltszalonna 5 ek. olaj 1 kk. pirospaprika 2-3 kk.cukor ízlés szernt kevés liszt, só , bors. Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük. Csirkecombot, besózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A felhevített olajon 2-3 percig sütjük takarékon mindkét oldalát. Közben a szalonnazsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a pirospaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, és a csirkecombot. Egy kis sót és a cukrot teszek bele. Fedõ alatt 20-30 percig pároljuk, attól függ milyen vastag a comb, ekkor rátesszük a felszeletelt paprikát, és még 10 percig pároljuk. Tálalhatjuk párolt rizzsel, vagy csak simán, friss házikenyérrel.