2024.04.16. - Csongor
bohócdoktor vizit szja 1%

Csípõs-mézes csirkemell, sült rizsgolyóval

Csípõs-mézes csirkemell, sült rizsgolyóval

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

50 dkg csirkemell 1 db zöld hegyes csípõspaprika 3 ek méz 1 tk csípõs paprikakrém 2 dl ketchup só frissen õrölt bors 2 e.k olaj 50 dkg fõttrizs egy nagy csokor petrezselyem apróra vágva 2 db. tojás 2 ek. liszt só olaj Elkészítés: A csirkemellet vastagabb csíkokra vágjuk, összekeverjük a paprikakrémet, olajat, sót, borsot, mézet és a ketchupot. Ebbe a mártásba belerakjuk a csirkemellet, és egy éjszaka állni hagyjuk a hûtõben. A pácolás után, belekeverjük a vékonyra szeletelt paprikát, tepsibe téve, lefóliázzuk, és 180 fokon, 30 percig sütjük. A rizsgolyóhoz a fõtt rizst összekeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a petrezselymet, lisztet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd diónyi kis golyókat formálunk belõle, és forró olajban kisütjük õket, többször megfordítva, hogy szépen sûljenek. Papírtõrlõre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. A csípõs mártásban megsûlt csirkemellet, tányérra tesszük és a sült rizsgombóccal tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!