Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Hozzávalók: 500 g natúr joghurt 1 db kígyó uborka 3 gerezd fokhagyma 1 ek kapor apróra vágva 1 ek olaj pár csepp citromlé frissen õrölt bors só Elkészítés: Egy teaszûrõbe gézlapot teszünk, tegyük rá egy tálra, hogy ne csúszon bele a szûrõ, és legyen hely a kettõ között, ahova csepeg majd a joghurt. Kanalazzuk bele a joghurtot és egy éjszakára tegyük lefedve a hûtõbe, hagyjuk kicsöpögni a savót. Így lesz finom sûrû, krémes a tzatzikink. Héjjastól, durvára reszeljük le az uborkát, sózzuk le, egy kicsi állás után alaposan nyomkodjuk ki a sós lébõl. A joghurtot, uborkát, zúzott fokhagymát, kaprot, citromlevet, olajat, borsot és jól keverjük ki. Pár órára, lefóliázva, tegyük hûtõbe, hogy az ízek összeérhessenek.