2024.04.20. - Tivadar
bohócdoktor vizit szja 1%

Darázscsokis gesztenyetorta

Darázscsokis gesztenyetorta

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

Hozzávalók: 3 db tojás 3 ek. cukor 3 ek. liszt 1 ek. olaj 1 ek. kakaó ½ cs sütõpor 40 dkg gesztenyemassza 2 cs vaniliáspuding 5 dl tej 20 dkg margarin 6 ek. cukor 1 ek. vaniliaaroma 2 ek. rum 5 dl tejszínhab (Hullala) 2 tábla olvasztócsoki Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaót , a sütõport, az olajat és a keményre vert tojásfehérjét. Sütõpapirral bélelt tepsiben 180 fokon 20 perc alatt, elõmelegített sütõben megsütjük. A pudingot felfõzöm a tejjel, és kihûtöm. A margarinhoz hozzáadom a cukrot, a gesztenyét, rumot, vaniliát, és jól kikeverem és összekeverem a pudingos krémmel. A piskótára rákenem a gesztenyéskrémet a tetejére a keményre vert tejszínt. Oldalát is tejszínnel bevonom.(Egy picit hagyok a díszítéshez.) A tetejére a felolvasztott csokit egy kis olajjal kikeverem, és egy torta nagyságú pukkasztós fóliát (nagy, dobozos, bonbonokban taláható), vékonyan leolajozok és arra öntöm rá a csokit az alja egyenes legyen, tegyük rá egy nagy tálcára. Hûtõbe tesszük és dermedés után formára vágjuk, a tortára fordítjuk és óvatosan lehúzzuk róla a fóliát. A szélét tejszínhabbal díszítjük. Egy tipp, a szeletelést, én úgy csináltam, ollóval vágtam szeletekre a tortán a csokit és utána vágtam késsel, így szépen lehet szeletelni, nem nyomtam ki a habot. Szeletelés elõtt jól hûtsük le, az sem baj ha fagyasztóba tesszük pár órára!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!