Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Hozzávalók: 2 db szép fej saláta 10-15 dkg füstölt szalonna 1 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 evõkanál liszt 3 db tojás (lehet több is) 2 dl tejföl Só, cukor, ecet. A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, csíkokra vágjuk. A szalonnát apró kockára vágva kevés zsírban kiolvasztjuk, és ropogósra sütjük, a tepertõjét kiszedjük. A szalonnazsírba belekeverjük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, kis pirospaprikát szórunk rá, és felengedjük forró vízzel. Megsózzuk, majd annyi cukorral és ecettel fûszerezzük, hogy kellemesen édeskés-savanykás legyen. Felforraljuk, belerakjuk a salátát és néhány perc alatt puhára fõzzük. A lisztbõl hideg vízzel, habarást készítünk és besûrítjük a levest. A levest néhány lobbanás után levesszük a tûzrõl. Egy tojássárgáját elkeverünk a tejföllel, majd belekeverjük a levesbe. A megmaradt tojásfehérjét és két egész tojást kis sóval felverjük, palacsintasütõben kevés zsiradékon mindkét oldalán megsütjük. A tojáslepényt kis kockákra vágjuk és a szalonnapörccel együtt a levesbe tesszük.