Ft
Csak regisztrált felhasználóknak!
Hozzávalók 10 fõre: 1kg bõrös kacsamellfilé Fleur de Sel ízlés szerint 2 evõkanál méz 2 db kisebb lédús narancs friss gyömbér 2 dkg egész fahéj 2 rúd csillagánizs 2 db szegfûbors 10 szem Friss gyümölcsös Rosébor 1 üveg dióolaj 5 csepp Vegyes levelessaláta 0.5 kg Szárított vadcseresznye 0.1 kg Elkészítés: Az elõkészített kacsamellfilét a sóval, borssal, friss gyömbérrel bedörzsölöm, majd kérgezem, és sokkolom. A narancskarikákat mézen karamellizálom, kiszedem egy tálra, a visszamaradt mézen egész fahéjrudat, szegfûborsot és csillagánizst futtatok át, friss roséborral felengedem, harmadára redukálom, majd az egészet a narancsra öntöm. Ezt a fûszeredukciót vákuumtasakba helyezem, rárakom a kacsamellet, néhány csepp dióolajat, vákuumozom, majd 57.5 fokos maghõmérsékleten tartom kb.59 fokos vízfürdõben egy órán keresztül. Ezután kiveszem a tasakból, a bõrös felét megpirítom, majd sokkolom. A narancsos- mézes fûszereket a maradék roséborral és a málnaecettel redukálom, átszûröm, majd szárított vadcseresznyét adok hozzá, de már nem fõzöm tovább! Ez lesz a dressing. Tálalás: A galambbegysalátát jeges vízben felfrissítem, leszárítom, a tányér közepére halmozom, majd a hosszúkás, vékony szeletekre vágott kacsamellet egymást félig takarva felhúzom rá. A salátát az öntettel meglocsolom , az étel köré is csepegtetek egy keveset.