2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sajtos stangli

Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 25 dkg Ráma margarin, 25 dkg finomliszt, egy tojás, 10 dkg reszelt sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A túrót a liszttel meg a margarinnal összegyúrjuk és legalább egy órát, de még jobb, ha egy éjjelen át pihentetjük. (A hûtõszekrényben egy hétig is – a mélyhûtõben akár egy évig is - frissen eláll, elõre el lehet készíteni.) Ezután a tésztát ujjnyi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk és derelyemetélõvel (rádlival) vagy késsel ujjnyi szálakra vágjuk.

Még egyben hagyva, az egész tojással megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk, és csak utána fektetjük 1 cm-es közökkel a sütõlemezre. A forró sütõben elõször erõs lánggal, majd takarékon sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz, de megbarnítani nem szabad.
Sült állapotban is hetekig frissen eltartható, ha jól zárható fémdobozba rakjuk.)

Ha kedvünk tartja, apró pogácsákat is süthetünk a tésztából, de úgy lassabban megy.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!