2024.04.25. - Márk

Sajtos-sonkás karfiol

A citromlével, szerecsendióval és egy pici sóval ízesített húslevesben puhára pároljuk a karfiolt, hagyjuk, hogy a leve csaknem elpárologjon, jól lecsepegtetjük. Kivajazott tûzálló tálba helyezzük. A sonkaszeletek egyik oldalát vékonyan megkenjük mustárral, betakarjuk vele a lerakott karfiolt, tetejét befedjük a vékony sajtszeletekkel.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
1 kg karfiol,
1,5 dl húsleves kockából,
1 ek citromlé,
só,
õrölt szerecsendió,
150 g nyers füstölt sonkaszelet,
150 g ementáli sajtszelet,
1 ek mustár,
diónyi vaj

Elõmelegített sütõben, közepes hõmérsékleten addig sütjük, amíg a sajt a tetején rá nem olvad és szép pirosra nem sül. Forrón tálaljuk. Gyors, könnyû, laktató étel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!