2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Egresszörp 1.

Hozzávalók: 1 kg egres, 1 citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, ízlés szerint cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított egrest megmosom, lecsöpögtetem, majd lábosba teszem. Befedem és saját levében, kis lángon puhára párolom. Ezután rácsavarom a citromlevet és rászórom a reszelt citromhéjat. Épp csak egyet forralok rajta, és ha kihûlt, turmixgépbe öntöm. Pépesre keverem, majd nagyon finom szûrõn lecsöpögtetem.

Az így kapott gyümölcslevet ízlés szerinti cukormennyiséggel elkeverem, és szörpös üvegbe öntöm. A hûtõszekrényben, jól ledugaszolva, két hétig biztonságosan eltartható. Jéghidegre hûtött szódavízzel vagy ásványvízzel hígítva fogyasztható, a nyári melegben rendkívül üdítõ kellemesen savanykás íze miatt.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!