2024.04.20. - Tivadar

Zöldborsós krumpli-kosárka

A sonkát felkockázzuk, a répát tisztítjuk, mossuk, vékony hasábokra, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a hagymát finomra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelõn, egyenesen hideg vízzel félig telt tálba reszeljük, 2-3-szor cseréljük rajta a vizet. A répát, borsót enyhén sós vízben puhára pároljuk. Margarinon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a sonkát és a zöldborsós répát, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, melegen tartjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávaló:
2-2 db 8 és 10 cm átmérõjû kerek, nyeles, fém szûrõkanál, 5 dkg gépsonka,
1 közepes sárgarépa,
1 közepes hagyma, 50 dkg krumpli,
20 dkg zöldborsó,
4 dkg margarin,
2 liter olaj

Felforrósítjuk az olajat. A burgonyacsíkokból 1-1 maréknyit alaposan kinyomkodunk, az alsó nagyobbik szûrõbe simítjuk, rányomjuk a kisebbik szûrõt, az olajba merítjük, és ropogósra sütjük. (6-8 perc). A szûrõket szétnyitjuk, óvatosan papírszalvétára tesszük.
Ha elkészültek a kosárkák, elosszuk bennük a sonkás zöldborsót.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!