2024.04.16. - Csongor

Flódni

Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna, 1 dkg élesztõ, 1/2 dl tej, 4 evõkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl. A töltelékhez: 1 kg reszelt alma, 3 dkg margarin, 1/2 citrom leve, cukor (ízlés szerint), 3 dl tej, 25 dkg darált mák, 25 dkg darált dió, barackíz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tejben megfuttatott élesztõt, a tejfölt, az ízesítõ anyagokat és jól kigyúrjuk. Fóliával letakarjuk, és hûtõszekrényben egy órán keresztül pihentetjük

Az almát a citrom levével, cukorral ízesítjük és a margarinnal pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, s az egyik felét a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra öntjük. A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe rétegezzük, minden lapot lekvárral megkenünk és a kihûlt töltelékkel megtöltjük. Elõször a mák-, utána az alma-, majd a diótöltelék következik. Elõmelegített, forró sütõben kisütjük. Kihûlés után porcukorral megszórjuk, és hosszúkásra szeletelve tálaljuk.

Sütés elõtt a tészta tetejét szurkáljuk meg villával, hogy ne hólyagosodjon fel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!