Hozzávalók: 2 l víz, 30 dkg meggy, 4 ek. cukor, 1 cs. vaniliás cukor, pici só, 2 csapott ek liszt, 1 dl tejföl, 2-3 szegfûszeg.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A hideg vízbe beleteszem a megmosott és kimagozott meggyet, a cukrot, a vaniliás cukrot, a sót, a szegfûszeget és ezt felforralom, megfõzöm.
Ha megfõtt, a lisztet összekeverem egy pici vízzel, hogy csomómentes legyen és a leveshez öntöm. A tejfölt egy pici lével felhigítom, majd ezt is a leveshez öntöm. Ha kell még utánaízesítek, és összeforralom.
Bármilyen gyümölccsel készíthetem.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!