2024.04.25. - Márk

Töltött káposzta

Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 8-10 savanyúkáposzta-levél, 40 dkg darált sertéshús
10 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, kevés olaj, 2 ek liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az apróra vágott vöröshagyma felét üvegesre pároljuk és jól összekeverjük a darált hússal, a megmosott rizzsel, a sóval és a borssal.

A káposztalevelek vastag ereit eltávolítjuk és a tölteléket a közepére tévve a leveleket összegöngyöljük, a végeit benyomkodjuk.

A maradék hagymát a zsiradékon megpirítjuk, a tûzrõl levéve hozzáadjuk a paprikát, majd a vágott káposzta felét rátesszük. Erre fektetjük a töltelékeket. A tetejére ismét apró káposzta kerül. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi és kis lángon addig fõzzük, amíg a töltelékek jól megpuhulnak (kb. 2 óra).

A tejföllel elkeverjük a lisztet és a káposztára öntjük.

Ha szükséges vízzel higítjuk, majd összeforraljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!