10 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, kevés olaj, 2 ek liszt.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A káposztalevelek vastag ereit eltávolítjuk és a tölteléket a közepére tévve a leveleket összegöngyöljük, a végeit benyomkodjuk.
A maradék hagymát a zsiradékon megpirítjuk, a tûzrõl levéve hozzáadjuk a paprikát, majd a vágott káposzta felét rátesszük. Erre fektetjük a töltelékeket. A tetejére ismét apró káposzta kerül. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi és kis lángon addig fõzzük, amíg a töltelékek jól megpuhulnak (kb. 2 óra).
A tejföllel elkeverjük a lisztet és a káposztára öntjük.
Ha szükséges vízzel higítjuk, majd összeforraljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!