2024.04.19. - Emma

Finom zsemlegombóc

Hozzávalók: 10 kifli (50 dkg), 90 g vaj, 1/3 - 1/2 l tej, 2 tojás, só, 10-20 dkg durva liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kifliket feldaraboljuk és olvasztott vajon rózsaszínûre pirítjuk. Tálba tesszük a kifli darabokat és ha kihûltek, ráöntjük a megsózott és tojással elkevert tejet. Hozzászórjuk a lisztet és fõzõkanállal könnyedén összekeverjük a kifli darabokkal.

A tésztát hagyjuk pihenni egy órányit, majd kisebb gombócokat csinálunk belõle és sós vízben 25 percig fõzzük. A knédliket belisztezett deszkán kigömbölyítjük vagy a tésztát rögtön a tálból vízbe mártott nagy merõkanállal kiszaggatjuk és ebbõl engedjük a lobogó vízbe. A kifõtt knédlit megszórhatjuk zsemlemorzsával. Kitûnõ körítés húshoz és párolt káposztához, párolt natúr vagy tejfölös mártásos húshoz.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!