2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Hamis túrógombóc

Hozzávalók: 0,5 l tejbõl készült aludttej, 12 dkg búzadara, két evõkanál olaj, 3-4 evõkanál zsemlemorzsa, só, kevés cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az aludttejet tûzre tesszük, és amikor forr, a búzadarát apránként hozzákeverjük. Addig fõzzük, amíg egészen sûrû nem lett, és egy csipet sóval meg egy kevés cukorral ízesítjük. Ha már egészen összeállt, vizes kézzel gombócokat formálunk belõle és az olajban pirított zsemlemorzsába hempergetjük.

Jó ízû, takarékos, meleg tészta. Porcukorral bõven meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!