A tetszés szerinti mennyiségû tisztított tököt kockára vágjuk, és megpároljuk. Még melegen (leszûrve) összekeverjük joghurttal, kevés sóval, vágott kaporral és
petrezselyemmel. Jól behûtve tálaljuk. (egy kis fokhagymát se sajnáljunk belõle)
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Salátát is készíthetünk a patiszonból, ebben az esetben a hámozott, tisztított tököt vékonyra gyaluljuk, kevés sóval megszórva fél órát hagyjuk állni. (ne sózzuk túlságosan, mert a sós lé kiöntésével az ízeket is kidobjuk)
Összekeverjük tejföllel, kevés citromlével és fûszerezzük vágott petrezselyemmel és borssal. Másik variációban kaprot, kakukkfüvet és rozmaringot keverjünk bele, de finom a szerecsendiós, gyömbéres, leheletnyi chilivel fûszerezett változat is.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!