2024.03.29. - Auguszta

Kapros tejfölleves buggyantott tojással

Hozzávalók: 5 cl étolaj, 5 dkg liszt, 5 dkg vöröshagyma, 1 csomó kapor, 3 dl tejföl, 1 db citrom, 4 db tojás, pirospaprika, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olajat felhevítjük, hozzászórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Belekeverjük az apróra vágott vöröshagymát és az összevágott kapor felét. Kissé átpirítjuk, és azonnal felengedjük 1 liter hideg vízzel. Habverõvel elkeverjük, és felforraljuk. Sóval, csipetnyi pirospaprikával ízesítjük.

Amikor a leves felforrt, már csak mérsékelt tûzön fõzzük 15-20 percig, ekkor hozzáöntjük a simára kevert tejfölt. Citromlével vagy ecettel enyhén savanykásra ízesítjük. Ezután még 5 percig forraljuk. Óvatosan beleengedjük az egész tojásokat, és még 2.5-3 percig fõzzük, hogy a tojás kocsonyásodjon, de a sárgája kissé folyós maradjon. Elkészültével belekeverjük a megmaradt friss kaprot, és azonnal, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!