2024.03.29. - Auguszta

Kajszibarack dzsem

Elkészítése: 2 kg érett kajszibarackot mossunk meg, és csöpögtessük le. Forraljunk vizet, majd a gyümölcsöt apránként, egyszerre csak 8-10 szemet téve a szûrõbe, merítsük a lobogva forró vízbe. Könnyen hámozhatjuk meg a barackot, ha még forrón lehúzzuk a héját.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gyümölcsöket vágjuk félbe, magozzuk ki, rakjuk mély tálba. 2 kg kristálycukrot elosztva, soronként hintsük meg 1-1 adaggal. Ha kihûlt, fedjük le. Tároljuk lehetõleg hûvös helyen (hûtõszekrényben vagy kamrában).

Másnap öntsük befõzõlábosba a levével együtt. adjunk hozzá 6 szem, csonthéjától megfosztott, nem keserû barackmagot. Folyton keverve forraljuk fel. 20 percnyi fõzés után hagyjuk kicsit kihûlni, majd töltsük üvegekbe. A dzsem tetején osszunk el összesen 0.5 dl barackpálinkát.

Gondosan, légmentesen kössük le az üvegeket. Gõzölõfazékban, lassan forrósítsuk fel. A víz forrásától számított 30 percig gõzöljük. Az üvegeket a fazékban kihûtve, letörölve állítsuk lehetõleg sötét helyre.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!