2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Brassoi csirkezúza

Hozzávalok: 50 dkg csirkezúza, 60 dkg fõtt burgonya, 0.8 dl olaj, 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, törött bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztitott megmosott csirkezózát sózott vízben puhára fõzzük és leszürjük. A burgonyát héjában megfõzzük, megtisztitjuk és karikára vágjuk. Serpenyõben felhevitjük az olajat, az apróra vágott vöröshagymát üvegesre piritjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zúzát.

Sóval törött borssal, petrezselyemmel ízesitjük és 1-2 percig piritjuk. Ekkor beletesszük a burgonyát, ügyelve arra, hogy ne törjön, pirosra piritjuk. Savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!