2024.04.20. - Tivadar

Mazsolás habos lepény

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 1 csomag sütõpor, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál rum, 10 dkg mazsola, baracklekvár, 5-6 tojásfehérje, 1/2 citrom leve, 20 dkg kristálycukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Összegyúrjuk a sütõporral elkevert lisztet a margarinnal, a tojással, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Jól kidolgozzuk és egy éjszakára hûtõszekrénybe tesszük. A rummal megöntözzük a mazsolát, és hagyjuk, hogy megszívja magát.

A tésztát azután akkora lappá nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy közepes nagyságú tepsit, és forró sütõben, erõs lángon félig megsütjük. A sütõbõl kivéve baracklekvárral megkenjük, a rumból kiszedett mazsolával megszórjuk, a tojások fehérjébõl, a citromlével, a kristálycukorral és az áztatásból megmaradt rummal keményre vert habot a tészta tetejére simítjuk és visszatoljuk a forró sütõbe, de a tüzet mérsékeljük.

Inkább szárítjuk, mint sütjük, míg a hab meg nem keményedik és rózsaszínû nem lesz. A tepsiben hagyjuk kihûlni, majd kockákra vágjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!