2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Mandulás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre: 4 (egyenként 150 g-os) csirkemell, 100 g felaprított mandula, 2 teáskanálnyi õrölt mandula, 1 evõkanál liszt, 1 tojás, 2 evõkanál akácméz, 2 evõkanál ecet, 3 evõkanál olaj, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése: A felaprított mandulát 1 evõkanál olajon aranyszínûre pirítjuk. Folyamatosan keverjük, hogy egyenletesen piruljon. Lehúzzuk a tûzrõl. 2 tálkát készítünk elõ. Az egyikben összekeverjük a mandulát és a lisztet, a másikban az egész tojást kikeverjük egy evõkanál vízzel és ugyanannyi olajjal. Sózzuk, borsozzuk.

A hússzeleteket megmártjuk a tojásban, majd meghempergetjük a mandulás lisztben. A maradék olajat a vajjal Serpenyõben felforrósítjuk, a hússzeleteket belefektetjük, és 8-10 percig sütjük, majd jól lecsöpögtetjük.

A serpenyõbõl kiöntjük a zsiradékot, beletesszük a mézet és az ecetet, 2-3 percig forraljuk. Ráöntjük a csirkére, majd meghintjük az aranyszínûre pirított mandulaszilánkokkal.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!