rss
  • Mazsolás-zabpelyhes süti

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Mazsolás-zabpelyhes sütiKimérjük a hozzávalókat. Asztali robotgép krémkeverő karjával a puha vajat és a kétféle cukrot közepes sebességgel simára keverjük, körülbelül 2 perc alatt. Hozzáadjuk a tojásokat és nagy sebességen simára keverjük, körülbelül 1 perc. Ha szükséges egy szilikon lapát segítségével lekaparjuk az edény oldalát, alját. Hozzáadjuk a vaníliát, melaszt és nagy sebességen simára keverjük. Félretesszük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbonát, a fahéjat és a sót. Hozzáadjuk a félretett masszához és kis sebességen simára keverjük.

    Hozzáadjuk lassú állandó keverés mellet a zabpelyhet, a diót, a csokis mazsolát és a sima mazsolát. És egyenletesre dolgozzuk, egy perc alatt. Egy sűrű, nagyon ragadós tésztát kaptunk. Hűtőszekrényben 30-60 percig hűtsük mielőtt formázzuk.

    A sütött előmelegítjük 170 C -ra légkeveréssel. Előkészítünk kettő sütőlapot, szilikonos sütőpapírral, vagy szilikonos sütőlapot. Formázzunk golyókat a kezünkkel (kb. 2 evőkanál massza kekszenként) és 3-5 cm távolságra rakjuk egymástól a sütőlapra. Süssük 12-14 percig, amíg az oldalai enyhén megpirulnak.

    A kekszek közepe még nagyon puha és nem tűnik késznek. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni a sütőlapon 5 percig, mielőtt egy rácsra szedjük, hogy teljesen kihűljön. A kekszek továbbra is készülnek a sütőlapon, ez idő alatt.

    Hozzávalók:

    - 230 g vaj sótlan, puha szobahőmérsékletű
    - 200 g barna cukor (világos vagy sötét)
    - 50 g kristálycukor
    - 2 db nagy tojás
    - 15 ml vanília aroma
    - 15 ml melasz vagy juharszirup (el is hagyható)
    - 190 g liszt
    - 5 ml szódabikarbóna
    - 7,5 ml őrölt fahéj
    - 2,5 ml só
    - 240 g zabpehely


    Forrás: www.cookpad.com


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Joghurtos uborkasaláta

    A kígyóuborkát vékonyra felszeleteljük (lereszeljük), besózzuk, egy ideig állni hagyjuk.

  • Lencsefõzelék pikánsan

    Hozzávalók: fél kg lencse, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, fél db zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél,3 db burgonya, 1 kávéskanál citromlé, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Friss saláta

    Hozzávalók 4 adaghoz: 1 db kígyó uborka, 1-1db kaliforniai paprika, 1 db lilahagyma, 4-5db paradicsom, 1 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. bio mustár, 0,5 citrom, 2 ek. olíva olaj, só, bors , zöldségzöld (vagy snidling).

  • Kagylós tészta recept

    Hozzávalók:
    30 dkg kagylótészta, 1 doboz kagylókonzerv (lehet füstölt is), 1 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 citrom leve és reszelt héja, 5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, a tetejére kevés tejföl;

  • Meggyes kevert sütemény

    Hozzávalók: 55 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 tojás, 3 dl olaj, 3 dl szénsavas ásványvíz, 50 dkg liszt, 1 cs. sütõpor, 2 evõkanál kakaópor, magozott, cukrozott meggy.

  • Füstölt sonkás pizza

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 25 dkg füstöltsonka, 2 merõkanálnyi paradicsommártás, 10 dkg parmezán sajt.

  • Virslis kifli

    Virslis kifliAz élesztőt egy kevés langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A virsli kivételével a többi hozzávalót összegyúrjuk, és ha jó az élesztő azt is beledolgozzuk. Közepes keménységűnek kell lenni a tésztának. Langyos helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő. A virsliket félbe vágjuk. Ha megkelt a tészta elfelezzük, és kinyújtjuk 5 mm vastagra, és kb. 20 cm szélesre. 20 csíkot vágunk belőle és beletekerjük a húsz fél virslit. Sütőpapíros tepsibe tesszük, lekenjük a tetejét tojással, és megszórjuk sajttal és szezámmaggal. Kelesztjük még 15 percet és megsütjük.

  • Málnatorta

    MálnatortaA mogyorós csókot klopfolóval összetörjük. A megolvasztott vajat jól eldolgozzuk a morzsával, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk és kb. fél órára hűtőbe állítjuk. Vízben feloldunk 18 g zselatint. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A joghurtot összekeverjük 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A citromlevet felmelegítjük, majd félrehúzzuk, és elvegyítjük a feloldott zselatinnal. Kb. 3 ek. joghurttal kikeverjük, az ízesített joghurtba dolgozzuk, és dermedésig hűtőszekrénybe állítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtkrémbe forgatjuk.

  • Túrós kuglóf

    Túrós kuglófA túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, azután a túrót és a lisztet is hozzáadjuk. A masszát margarinnal kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (175 ˚C, légkeveréses sütőben 160 ˚C) kb. 50 perc alatt megsütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Csak akkor borítjuk tálra a formából, amikor már kihűlt.

  • Tojásos kukoricaleves

    Hozzávalók:

    1 doboz konzerv kukorica, 1 liter víz, 2 db csirkehúsleves kocka, 1 db chili, 2 tojás, 1 cs. újhagyma, 2 ek. étkezési keményítõ, 1-2 ek. ecet, bors, 2-3 ek. szójaszósz, 1 kk. szezámolaj

  • Champagner bólé

    Hozzávalók: 2 - 2 citrom és narancs szeletelve, magozva, 12,5 dkg cukor, 40 dkg cseresznyebefõtt, 10 cl cseresznyebefõttlé, 1,25 dl cherry brandy, 1,25 dl borpárlat, két üveg édes pezsgõ.

  • Kukoricakrémleves

    KukoricakrémlevesA zsiradékon megpirítjuk kicsit a lisztet, majd rázúdítjuk a kukoricát, levével együtt. Megkavarjuk, ráöntünk egy pohár vizet, majd a tejet is ráöntjük, annyit, hogy minden együtt kitegyen egy litert. Sózzuk, borsozzuk, mehet bele egy pici cukor is, ha valaki édesen szereti. Beletesszük a sajtot is (ezt elhagyhatjuk, akkor is finom). Forrás után botmixerrel átkavarjuk az egészet, többször, hogy minél krémesebb legyen. Ezzel a leves kész is van! Kenyeret kockázzunk fel és serpenyőben pirítsuk meg kicsit és ezt tálalhatjuk a leveshez.

  • Mititei

    Hozzávalók: 500 g marhahús, 2-3 ek húsleves, 8-10 szem bors, 1/2 fej fokhagyma, 1/2 kk kömény, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Tepsis karaj vegyes körettel

    Hozzávalók:

    - 8 szelet sertéskaraj
    - 1/2 kg savanyú káposzta
    - 25 dkg bacon
    - 1 szál csípõs, félszáraz kolbász
    - 60 dkg krumpli
    - 2 alma
    - 2 paradicsom-paprika
    - 4 fej hagyma
    - fél dl olaj
    - só

  • Banánlekvár

    Túlérett banánt használunk hozzá. Kilogrammonként 17 dkg cukorral összegyúrjuk a húsát, s lehetõleg vaslábasban sûrûre fõzzük.

  • Egres mártás

    Hozzávalók: 50 dkg. egres, 4-5 ek. cukor, 1 ek. liszt, 1,5-2 dl tej, 1 csipet só.

  • Ananászfelfújt

    Hozzávalók: 50 g margarin, 25 g méz, 20 dkg sovány krémsajt, 1 tojás, 25 g õrõlt mandula, 25 g rizsliszt, 1 kávéskanál reszelt narancshéj, 37,5 dkg friss ananász.

  • Ká desszertje

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 1 csipet só, 3-4 evõkanál cukor, 1 doboz túró, 3-4 evõkanál cukor, baracklekvár, áfonya (lehet málna vagy eper is).

  • Wien batyu

    Hozzávalók: Bevert vajas-tészta, 3 tojás fehérje, 15 deka porcukor, egy kis reszelt citrom héja és 15 deka dió.

  • Citromos rizs

    Hozzávalók:

    12 dkg rizs, 1,5 dl tej, 6 dkg cukor, citrom, 4-5 kanál porcukor